Maca 6ása - Maca kávéban

Maca A maca a Lepidium Meyenii növény összemorzsolt gyökere.
 Köztudottan segíti az egészséges energiaszint megtartását és évezredeken át az inkák szuperétele volt. Az egyik legelőnyösebb tulajdonsága a hormonháztartásra gyakorolt szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatása mind férfiak, mind a nők esetében. Gazdag forrása a kálciumnak, magnéziumnak, foszfornak, de található benne még jód, mangán, réz, cink és szelén, valamint B-vitaminok is. A maca aminosavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, zsírsavakban és nyomelemekben rendkívül gazdag. A maca gyökerében különösen sok foszfor, vitamin (béta-karotin, tiamin, riboflavin, niacin, B6-vitamin, C-vitamin és D-vitamin), vas, jód, szénhidrát, fehérje, eszenciális zsírsav található.

Fő hatóanyagai azonban az alkaloidok, flavonoidok, glikozidok és fitoszteroidok csoportjába tartoznak. Ennek köszönhetően a növényből készült termékeket ma a világon mindenütt vitalizáló, szellemi teljesítményt fokozó, erőnlétjavító és potenciafokozó szerként használják.

 Szabályozza az endokrin rendszert és a menstruációs ciklust, csökkenti a menopauzás tüneteket nőkben és férfiakban egyaránt javítja a nemzőképességet, kedvezö hatással van a libidóra, jó az impotenciára, erősíti az immunrendszert, csökkenti a krónikus fáradságot. A teljes endokrin hormonrendszert optimalizálja mind férfiak, mind nők esetében.

Ez úgy valósul meg, hogy az agyalapi mirigy működését állítja helyre. Az agyalapi mirigy felel az endokrin hormonrendszer működéséért, s amennyiben helyes a működése, úgy a hormonháztartás optimális egyensúlyba kerül.

SPORTBAN, TELJESÍTMÉNY FOKOZÓ

A magas energiatartalmú szénhidrátok mellett, melyek megújítják és frissítik a szervezetet, nagy arányban tartalmaz természetes aminosavakat. Ez éppen a sportolók számára különösen nagyon fontos, mivel az izomépítéshez elengedhetetlenül szükség van fehérjékre, aminosavakra.
A maca gyökérben éppen ezek az aminosavak fordulnak elő nagy mennyiségben. A maca gyökere gazdag további esszenciális anyagokban is ide tartozik szinte minden vitamin és ásványi anyag, a nyomelemek közül a vas, kálium és kalcium. A maca tehát általános energetizáló ezentúl roborál, aktivál, javítja a testi erőnlétet, fokozza a fizikai teljesítményt.

 A maca gyökér különlegessége az ember érzékeire gyakorolt hatása, ugyanis nemcsak a medence környékének vérkeringését segíti elő, hanem befolyással van a női és férfi hormonokra is, név szerint az ösztrogénre és a tesztoszteronra. Aktiválja az immunrendszert, gyorsítja a betegségekből való felépülést, segít megelőzni a betegségek kialakulását, javítja a vérképzést.

 Fokozza a szellemi teljesítményt, megsokszorozza az agyi kapacitást, szellemileg stabilizál és aktivál, javítja a stresszel szembeni tűrőképességet, illetve csökkenti a stressz szervezetre gyakorolt kellemetlen hatásait. A maca adaptogén növény, hatását nem azonnal, hanem fokozatosan fejti ki. A legjobb hatás elérése érdekében folyamatosan kell használni.
 Forrás:www.biotechushop.hu/enciklopedia/Maca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése